nieuws

Stem voor 'Verbeelding van de Waal'!

Het stemmen voor de Gouden Gelderse Roos erfgoedprijs kan tot 24 november, dit betekent dat je nog een maand hebt om je stem op jouw favoriete erfgoedproject uit te brengen!

Maar liefst 35 inzendingen dingen mee naar de publieksprijs. Het zijn uiteenlopende projecten, verspreid over de provincie Gelderland, waarbij het Gelderse verhaal centraal staat en innovatie, samenwerking en vrijwilligers sleutelwoorden zijn.

Het doel van de prijs is een podium bieden voor inspirerende erfgoedprojecten met betrekking tot de geschiedenis van Gelderland. Erfgoed Gelderland wil zo samenwerkingsprojecten en creativiteit stimuleren. 

Verbeelding van de Waal
Eén van de projecten is direct gelinkt aan Onze Waal. De ‘Verbeelding van de Waal’ brengt het verhaal van de Waal in beeld: over de vroegere omgang met het water, het ontstaan van het landschap, bedrijvigheid, visserij, overstromingen, defensie, etc.
Dit gebeurt aan de hand van thematische historische beschouwingen, die toegelicht worden met honderden beelden (schilderijen, historische foto’s, archeologische vondsten, artefacten, volksverhalen).
De beelden en verhalen van het project zijn beschikbaar via www.mijngelderland.nl, en krijgen onder andere een plaats in de vaste tentoonstellingen van De Bastei. Maar veel belangrijker nog is dat ook andere partijen, zoals (re)creatieve ondernemers, bezoekerscentra, musea, bibliotheken en planvormers, nu zelf met de projectresultaten aan de slag kunnen.
Het project onderscheidt zich door het grote aantal partners dat erbij betrokken was. Naast leadpartner De Bastei waren dat Museum Het Valkhof, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Erfgoed Gelderland en Bureau Overland.

Stem hier op dit project >


< naar het overzicht