nieuws

Nieuwe vriendjes om samen fijn te spelen

Dat wil elk kind: vriendjes maken en samen lekker spelen. Daar wordt je blij van en je durft steeds meer. Zeker als je bij de Fysioo of Het Dijkmagazijn veilig maar ook uitdagend kunt ravotten en klimmen. Doe daarom mee met KidsXtra. Elke maandag na schooltijd kan dat nog tot en met juni, volop.

Met KidsXtra verkennen kinderen die uit zichtzelf niet zoveel bewegen, wat ze fijn en veilig vinden. Dat is vaak verrassend meer dan ze zelf denken! Zo leerde Mira bijvoorbeeld dat zij goed kon klimmen na een paar keer oefenen. En Emiel ontdekte hoe hij makkelijk kan sjouwen met takken om een hut van te bouwen.

De Fysioo en Het Dijkmagazijn bieden de spelactiviteiten aan op hun locaties, binnen en buiten in de natuur. De diëtisten van Motiv-eet organiseren enkele bijeenkomsten voor ouders om onderling ervaringen en informatie uit te wisselen. De kinderen maken ook nog kennis met verschillende beweeg- en sportaanbieders.

KidsXtra is er voor kinderen van 4 tot 8 jaar die in de gemeente Beuningen wonen en vanuit zichzelf niet zo makkelijk gaan bewegen en/of spelen. Ouders/opvoeders zijn van harte welkom. Bijvoorbeeld om mee te ‘spelen’. Dat blijkt een enorme opsteker voor het zelfvertrouwen van kinderen. En natuurlijk is het belangrijk dat de ouders hun kind blijvend enthousiasmeren voor dagelijks bewegen en buiten spelen.

KidsXtra, op maandagen van 15.30-16.30 uur bij de Fysioo, Zonnebloemveld 1, Beuningen. Soms in de Beuningse uiterwaarden bij Het Dijkmagazijn. Deelname is gratis en instappen kan vanaf elk moment. Meer informatie en aanmelden: De Fysioo, Ruud Hurkens, 024-6750137, ruud@defysioo.nl. Zie ook www.dijkmagazijnbeuningen.nl en www.beuningen.mijnkindpakket.nl.
KidsXtra is mogelijk gemaakt dank zij Beuningen Samen in Beweging en ZonMw.


< naar het overzicht