nieuws

240 km struinen tegen burn-out en stress

Je kent vast wel iemand in jouw omgeving, een familielid, vriend/vriendin, collega of andere dierbare die er ‘doorheen’ zit en last heeft van een burn-out of stress.  Wat de aanleiding ook is, vaak zijn deze psychische klachten er omdat er gewoon een opeenstapeling is van ‘te veel’.  Te veel werk, te veel zorgen, te veel problemen, te veel stress, te veel zaken die de balans verstoren. Zo’n overvolle ‘agenda’ van allemaal dagelijkse dingen in privé- of werksfeer kunnen er dan de oorzaak van zijn dat ‘de batterij’ leeg is. Steeds vaker is zo’n burn-out  werk-gerelateerd doordat b.v. het bedrijf of de organisatie moet reorganiseren met als gevolg dat werknemers te veel op hun bordje krijgen waardoor het mis gaat. 

Eén op de acht werknemers heeft momenteel te maken met burn-out of stress op het werk en dat percentage stijgt helaas nog steeds! Maar ook problemen in de privésfeer, al of niet veroorzaakt door het werk, kunnen ervoor zorgen dat er psychische klachten ontstaan. De arts heeft vaak niet een kant en klare oplossing voor deze problematiek en zal meestal medicatie voorschrijven om het voor de ‘patiënt’ te verlichten.

Maar er is licht aan de horizon, want uit recentelijk onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen is aangetoond dat er een natuurlijk medicijn is om deze psychische problemen te lijf te gaan.  Wij zijn als mens onderdeel van de natuur, maar door de eeuwen heen zijn we steeds verder van onze natuurlijke habitat , de natuur, verwijderd. 

Dynamische riviernatuur, Het Pad  naar herstel.

Juist in die natuur kunnen we weer in balans komen om zo het verstoorde evenwicht te herstellen door mee te bewegen met het ritme en de energie van de natuur en het water. Ook ik kom steeds meer dierbaren tegen die last hebben van een burn-out of teveel stress. Dat was de aanleiding om me als vrijwilliger in te zetten voor deze doelgroep.

Want mijn passie is de natuur, mijn missie om mensen weer te verbinden met de natuur.

En daarom struin ik vanaf 6 mei in circa 12 dagen 240 km met de rivier, het water, aan mijn rechterhand dwars door Nederland van Millingen aan de Rijn naar het Vrijheidsduin bij Ouddorp aan Zee.

Het doel is heel simpel, enerzijds om meer bekendheid te geven aan het doel van de Stichting Het Pad.nu , anderzijds sponsorgeld binnen halen voor de stichting. Want Het Pad.nu neemt mensen met psychische klachten mee hun eigen pad naar herstel weer te ontdekken om al struinend door de ruige riviernatuur, met de rivier als blauwe draad, de batterij weer op te laden. Meerdaags struinen langs het water, alleen of soms met hulp van professionele begeleiding, is daarvoor hèt medicijn.

Ben jij solidair en wil je Het Pad steunen? Dat kan als particulier, maar ook als bedrijf, door een of meerdere dagen mee te wandelen of door te sponsoren, samen met mij of gewoon alleen. 

Meld je dan aan op: www.hetpad.nu/sponsorloop-het-pad

Ik ontmoet je graag op Het Pad.   

Hans Heerdt, mob: 0623593925


< naar het overzicht