agenda

Vijfkamp op het Waalstrand

De Grieken deden het al: een pentathlon oftewel een vijfkamp. Vijf verschillende sporten dwars door de wilde natuur. Op woensdagmiddag 29 september heeft Het Dijkmagazijn een parcours uitgezet voor een moderne vijfkamp.

De verschillende “sporten” die worden gecombineerd zijn: speerwerpen met wilgentakken, klimmen door de dikke wilg, slingeren aan een touw en nog een paar buitenactiviteiten. Paardrijden en zwemmen horen er deze keer niet bij, want de Koniks zijn wilde paarden die je zelfs niet mag aaien, en zwemmen in de Waal is gevaarlijk vanwege de draaikolken. Maar verder kan er in deze natuurlijke sporthal erg veel.

Wie zin heeft om mee te doen moet niet bang zijn voor een schrammetje of vieze kleren. En al is het een wedstrijd, aan het eind zullen álle deelnemers als winnaars uit de bus komen.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Waalwoemi: Uiterwaarden-vijfkamp, woensdag 29 september 2021 van 15.00-16.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Max. 20 kinderen van 8 tot 13 jaar. Aanmelden viawww.dijkmagazijnbeuningen.nl.


< naar het overzicht