agenda

Knotsen knutselen langs de Waal

Woensdag 13 februari kunnen kinderen al zoekend langs de Waal een flinke tak of stok zoeken. En al wandelend kunnen daar alle mooie vondsten aan vastgemaakt worden. Van veren tot botjes, en van stekelbollen tot een plukje paardenhaar.

Voor kinderen zijn takken en stokken van levensbelang: je kunt er gevaarlijk dieren mee wegjagen, je kunt er vieze dingen mee onderzoeken en je kunt er mee spelen. Daarom kunnen kinderen met gidsen van Het Dijkmagazijn op zoek gaan naar de mooiste stokken in de uiterwaard. Het is een hele klus om zelf een stuk hout van een dode boom te  zagen. Maar ieder kind kan dat, zeker met de hulp van het Dijkmagazijn. Tijdens de tocht bind je meteen wat je vindt aan je knots. En als het te koud is, gaan we dat in het warme Dijkmagazijn doen. Daar staat dan ook wel iets lekkers klaar om van het zware zaagwerk bij te komen. Tip: trek stevig schoeisel aan.

Komend seizoen start Het Dijkmagazijn het programma KidsXtra, voor kinderen die een extra zetje kunnen gebruiken om lekker te bewegen en goed in hun vel te komen zitten. Deze activiteit is een mooie manier om kennis te maken met Het Dijkmagazijn en te horen wat KidsXtra inhoudt.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging, Coöperatiefonds van Rabobank Rijk van Nijmegen, en kringloopwinkel ErZitLigtIetsBijWa.

Waalwoemi: Knotsen knutselen, woensdag 13 februari van 14.00-15.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41  Beuningen. Voor kinderen van 4 t.e.m. 8 jaar, kosten € 2,50 incl. materiaal en drankje. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit. Meer info en evt. reserveren via www.hetdijkmagazijn.nl, zie ook www.facebook.com/Dijkmagazijn.


< naar het overzicht