agenda

In de benen voor mensen met dementie en hun partner

In de benen bestaat uit vier actieve groepswandelingen in de natuur, speciaal gericht op mensen met dementie en de partner. Tijdens deze wandelingen staat de volgende vraag centraal: ‘’Hoe kan ik in beweging blijven’’. Onder begeleiding van een fysiotherapeut en natuurgids wandelt u door de mooiste plekken van Beuningen. Voor wie tijdens de wandeling even wilt uitrusten, zijn er langs de wandelroute voldoende bankjes aanwezig. Het wandeltempo zal worden aangepast aan de deelnemers in de groep. De wandelroutes zijn goed begaanbaar met rollator of stok. Dus ook als met rollator of stok loopt bent u van harte welkom! Uit onderzoek is gebleken dat wandelen goed is voor de lichamelijke conditie, de concentratie en het geheugen bij mensen met dementie. 

Per groep zijn 2 tot 3 begeleiders aanwezig. Na afloop van de wandeling is er de mogelijkheid om gratis een kopje koffie of thee te drinken. De kosten zijn €10,- euro p.p contant voor 4 wandelingen. Later instappen is mogelijk.

In de benen vindt plaats op de donderdagen 7 maart (en 14 maart, 21 maart en 28 maart.) De wandelingen zijn verdeeld in twee groepen.

Groep 1 start om 13:30 tot 14:30 uur en wandelt 1 – 2 km. Startlocatie: De Lèghe Polder, Schoolstraat 16 Beuningen.

Groep 2 start om 14:30 tot 16:00 uur en wandelt 3 – 4 km. Startlocatie: Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Voor deze groep 2 is een inloop vanaf 12:45 uur in Dijkmagazijn.

Wanneer u geen eigen vervoer heeft kunt u gebruik maken van Buurt Vervoer Beuningen. Hiervoor betaald u €1,- per enkele reis waarbij u een persoonlijke vervoerspas nodig heeft. Een rit kunt u reserveren via 024 – 7370555.

In de benen wordt uitgevoerd door fysiotherapie-manueletherapie De Hofstede en Het Dijkmagazijn en is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen In Beweging.

Meer informatie bij: Petra Schuivens – Fysiotherapie De Hofstede, tel: 024 – 6751804 of William van en Akker – Het Dijkmagazijn, tel: 024-6777000. Zie ook www.dijkmagazijnbeuningen.nl.


< naar het overzicht