agenda

Hutten bouwen in de uiterwaarden

Het Dijkmagazijn zoekt sterke (of slimme) jongens en meiden om op woensdag 26 juni hutten te bouwen in de Beuningse uiterwaarden. Met takken, plukken gras en een eindje touw kan iedereen naar eigen inzicht aan de slag. Bij bouwtechnische problemen zijn ervaren huttenbouwers te raadplegen.

Je begint met je voor te stellen dat je zou moeten overleven in de Beuningse uiterwaarden. Het eerste waar je mee begint is een eigen plekje uitzoeken voor een ‘nest’, net zoals dieren dat doen. Het natuurgebied lijkt wel een bouwloods, zoveel is er te vinden. Er ligt materiaal volop: wilgentakken, stukken aangespoeld hout en leem. Met zaag en mega-knipschaar ga je zelf, of met je ouders, broertjes of zusjes een prachtig bouwwerk neerzetten. Past de hele familie in je eigen hut?

Wie zijn hut bekleedt met gras, kan er ook nog lekker zacht in gaan liggen en naar buiten spieden of er geen grote wilde dieren aankomen. Vul zelf maar in!

Voor een jachtpartij is er die dag geen tijd meer. Daarom is er voor iedereen na afloop een kant en klare versnapering en heel moderne frisdrank. En pas op, want je hut van wilgentakken kan ook een lekkernij zijn voor de wilde paarden of koeien…

Trek stevig schoeisel aan en een broek met lange broekspijpen vanwege stekelplanten in de uiterwaard.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt met dank aan Beuningen Samen in Beweging en Bijwa.

Waalwoemi: Hutten bouwen, woensdag 26 juni van 14.00-16.30 uur.

Het Dijkmagazijn, Dijk 41  Beuningen. Maximaal 20 kinderen vanaf 7 jaar. Kosten 2,50, volw gratis. Voor de eerste vier (groot) ouders die meekomen zijn er gratis kortingsbonnen voor een volgende Waalwoemi-activiteit. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 (Hoek Waardhuizenstraat), Beuningen.

Meer info en reserveren via www.dijkmagazijnbeuningen.nl

Zie ook www.facebook.com/dijkmagazijn.


< naar het overzicht