agenda

'Flessenpost' van Theater Over en Weer

Van 13-15 en 20-22 juni 2019 speelt Theater Over & Weer de voorstelling “Flessenpost”. Op de langste zomeravonden wordt aan twee kanten van de Waal een serie van vier korte theatervoorstellingen gespeeld. Ruim 80 spelers, muzikanten en zangers uit de dorpen van beide oevers brengen historische verhalen uit de streek tot leven. De Waalstrandjes, de oeroude ooibossen maar ook de drukbevaren rivier in de avondzon vormen het natuurlijke decor. De hoofdrol is weggelegd voor het pontje dat bezoekers naar de overkant brengt – én weer terug!

Vier voorstellingen op één avond
De theatermakers en muzikanten van theater Over & weer vertalen cultuurhistorie en erfgoed naar hedendaagse vertellingen, in een fris jasje dat past bij deze tijd. Flessenpost is de zevende voorstelling van Theater Over & Weer. De titel verwijst naar verhalen die aan de oever van de Waal aanspoelen. Van bovenstrooms, bedoeld of onbedoeld. Ook een van de scènes draagt deze titel.

De scènes:

Flessenpost (regie: Hanneke de Jong)
De jutter verzamelt zijn leven lang flessen uit de Waal, en de verhalen in de brieven kan hij dromen.

Pijn op de Dijk (regie: Pieter van Terheijden)
De jaarlijkse doortocht door het dorp: de Vierdaagse komt langs. Een feest van vreugde en pijn.

Wie heeft de Veerman… (regie: Ilse Schaminée)
Bij de overtocht over de Waal is er op het veerbootje iets onherstelbaars misgegaan…

Brel aan de Waal (regie: Rob Hoekstra)
De muziek en de liefde, die gaan samen. Wellicht niet in ieders leven, maar wel bij Jacques Brel.

Hoofdrol voor het pontje
Het publiek reist in het theaterstuk letterlijk van de ene oever naar de andere en maakt daarvoor gebruik van voet- en fietsveer “H4 de Weerder” van Uit®waarde. Een overtocht heen-en-weer met het veerbootje is bij de entreeprijs van € 14,50 inbegrepen. Als de Waal niet te hoog of te laag staat althans… De rivier met al zijn dynamiek vormt een prachtig en steeds wisselend decor, maar is voor Theater Over & Weer tot het laatste moment een onzekere factor. Locatietheater pur sang!

Speeldata Flessenpost
13, 14 en 15 juni en 20, 21 en 22 juni van 19.00 tot ca. 22.00 uur

Twee startlocaties
Er zijn twee startlocaties: het witte kerkje / Galerie 1400 in Slijk-Ewijk en het Dijkmagazijn Beuningen. Bij het bestellen van de kaartjes dien je direct een keus te maken voor een van beide locaties. De voorlopige route vind je hier. 

Kaartverkoop
Tickets voor de voorstelling kosten € 14,50 per stuk, incl. overtocht heen-en-weer met het veerbootje excl. servicekosten. 

Meer info:
https://www.theateroverenweer.nl/flessenpost/


< naar het overzicht