agenda

Banjertochten met kampvuur

Woensdag 3 maart organiseert Het Dijkmagazijn voor kinderen een banjertocht door de uiterwaarden. Even uitwaaien van alle coronaperikelen, lol maken met elkaar en daarna samen lekker opwarmen rond een kampvuurtje. Wie wil kan een broodje knak bakken of warme chocomel maken in de heksenketel.

Gelukkig mogen kinderen tot en met 17 jaar buiten gewoon bij elkaar komen. Dus biedt de Beuningse uiterwaard kansen om elkaar te ontmoeten, wat te geiten en even een (veilig) vuurtje te stoken. We beginnen met een banjertocht. Durf jij over het smalle paadje langs het water te lopen? Wie kan er zonder natte voeten over de sloot springen? Welke speurneus lost alle opdrachten op?
Voor de kinderen die de tocht doorstaan (allemaal natuurlijk!) is er na afloop een kampvuurtje. Uitgehongerde speurders bakken een broodje in het vuur. Of warmen een beker chocomel op. Knus bij elkaar en op een mooi afstandje van de wilde dieren zoals de stoere Konikpaarden, die nieuwsgierig op een afstandje staan te kijken.

Tip: trek stevig schoeisel aan want we trekken door de wildernis om bij het strand te komen. Belangrijk voor je eigen veiligheid: trek geen nylon of synthetische kleding aan vanwege brandgevaar!
 

Wij houden ons  aan de RIVM-maatregelen en hebben onze activiteiten hierop aangepast. Wij vragen daarbij uw kind zelfstandig naar de activiteit te sturen of hem/haar enkel te brengen en/of op te halen. Opgeven is verplicht. Bij slecht weer of andere beperkingen beslissen we op de dag zelf of de activiteit door kan gaan. Hierover krijgt u voor 10.00 uur bericht op de dag van de activiteit.

Waalwoemi Banjertocht met kampvuur, woensdag 3 maart, van 15.00-17.00 uur. Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Deelname per kind € 2,50. Max. 15 kinderen van 6-12 jaar. Reserveren is verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.


< naar het overzicht