agenda

Winterwonderland

Ontdek zondag 14 januari met de gids van Het Dijkmagazijn de geheimen van de winter. Het is een excursie voor het hele gezin en de gids laat zowel de sprookjes als de andere kant van de winter zien. Het is koud, het kan vriezen, sneeuwen en ijzelen.

 

De winter is een van de vier seizoenen in onze streek. Omdat de stand van de aarde ten opzichte van de zon een beetje scheef is, doen de stralen er wat langer over om de aarde te bereiken. Bomen zijn in de winter bijzonder. Zonder bladeren vallen juist andere eigenschappen beter op. Door anders te kijken, zie je dat zij mooie vormen en prachtige kronen hebben. Veel bomen hebben zelfs al weer knopjes voor het nieuwe seizoen. Dat ziet er bijzonder uit.

Aan kale bomen kun je goed zien welke dieren er in en op leven. Die moeten in de winter hard werken om rond te komen. Kleine insecten onder losse schors, nesten van vogels die zichtbaar worden en vraatsporen van knagend paarden of andere hongerige dieren.

 

Winterwonderland, zondag 14 januari, 14.00-15.30 uur. Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41  Beuningen. Deelname volwassenen 3,50, kind 2,50.

 

Meer info en reserveren via www.dijkmagazijnbeuningen.nl

Zie ook www.facebook.com/dijkmagazijn.


< naar het overzicht