agenda

Reizende expositie: Verhalen rond de Rivier de Waal in Het Dijkmagazijn

In het najaar gaat de expositie ‘Besiendershuis & Rivier de Waal’ plus de verhalenbank op reis. In september is de tentoonstelling te zien in Het Dijkmagazijn Beuningen.

Het Besiendershuis wil met deze reizende tentoonstelling plus verhalenbank, het leven rondom de Waal nu én in het verleden, verbeelden. Samen met schrijver en schipperszoon Frank Antonie van Alphen wordt de betekenis van de rivier voor Nijmegen en omgeving, tot leven gebracht.

Bij deze tentoonstelling hoort ook een Verhalenbank die het leven aan en met een rivier vastlegt. In de Verhalenbank verzamelen we getuigenissen van oud-bewoners die vertellen over het leven en de saamhorigheid in de vroegere Benedenstad en het harde leven van de kaaisjouwers rond de rivier. Maar ook halen we de schippers en vissers voor de microfoon en hoor je verhalen over de kwaliteit van het Waalwater, schipperskinderen op internaat en leven aan boord van een schokker. Het startte met Nijmeegse verhalen, maar inmiddels is het leven aan de rivier van Zaltbommel tot Lobith onderwerp. Nu is de tentoonstelling op reis en groeit de Verhalenbank gestaag met bijdragen van oost naar west. Ze zijn te beluisteren via http://www.besiendershuis.com/verhalenbank

Op donderdag 14 september, 20.00 uur verzorgt het Besienderhuis tevens een lezing van Frank Antonie van Alphen in het Dijkmagazijn. Hij zal ons trakteren op smeuïge verhalen en laten ervaren hoe de kaaisjouwers de welvaart letterlijk naar de Nijmeegse Bovenstad tilden.

Verhalen rond rivier de waal, tentoonstelling, Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen, 3, 10,16, 17 en 24 sept van 12.00-16.00 uur. Eventueel op werkdagen, vooraf bellen 024-6777000. Lezing Frank Anthonie van Alphen 14 sept, 20.00 uur. Meer info en evt. reserveren via dijkmagazijnbeuningen.nl ook www.facebook.com/Dijkmagazijn. Bezoek en deelname gratis.


< naar het overzicht