agenda

Natuurexcursie Weurtsche Straatje

Het is zo dichtbij en toch zijn er mensen voor wie dit gebied onbekend is. Het Dijkmagazijn organiseert daarom weer op zondag 28 januari een excursie door het Weurtsche Straatje.

 

De uiterwaarden bij Weurt langs het grindgaat bieden veel moois voor een wandeling. Sinds vorig jaar is er door gemeente Beuningen en Waalweelde (provincie Gelderland) hard gewerkt om het Weurtsche Straatje weer toegankelijk te maken voor publiek. Het dammetje stamt uit de 11de eeuw en is langzaam in onbruik geraakt. Het kwam door teruglegging van de dijk eeuwen geleden in de uiterwaard te liggen. Het pad groeide dicht met stekelige struiken en was vanaf de dijk amper herkenbaar als dam met een weg. Nu is het pad vrijgemaakt en weer begaanbaar. Er zijn veel planten en bloemen en meerdere soorten vogels te vinden en uiteraard ook de Konikspaarden. Er zijn een paar bijzonder bomen te vinden en wat resten van het vroegere gebruik van de steenfabrieken. Genoeg te zien!De tocht van ongeveer 4 kilometer, trek stevig schoeisel aan.

 

Excursie Weurtsch Straatje, zondag 28 januari, 14.00-15.30 uur. Deelname 3,50. Max 25 deelnemers. Start: start hoek Distelakkerstraat-Dijk, Weurt.


< naar het overzicht