agenda

Biowalking: veilig en prettig wandelen voor uw gezondheid

U krijgt het advies meer te bewegen en te wandelen, maar komt daar niet toe? Fysiotherapie De Hofstede en Het Dijkmagazijn organiseren daarom vanaf 5 oktober nog drie keer een Biowalking. Een fysiotherapeut en een natuurgids zorgen voor een veilige en boeiende wandeling.

Biowalking is een groepswandeling in de natuur, speciaal voor mensen die aan hun gezondheid willen werken door te gaan wandelen. De wandelingen zijn onder begeleiding van een fysiotherapeut en een natuurgids. Zij zorgen voor een veilige en boeiende wandeling. Uit onderzoek blijkt dat biowalking ontspannend en stress verlagend werkt o.a. voor mensen met chronische klachten (bijvoorbeeld COPD, diabetes, hart- en vaatziekten, artrose).

De wandelingen duren van 10.00 - 11.30 uur. Tijdens de wandelingen kan de fysiotherapeut vragen beantwoorden en kunt u lotgenoten ontmoeten. Bij vertrek vanaf het Dijkmagazijn is er na afloop de mogelijkheid om een kopje koffie of thee te drinken. Er starten 2 groepen tegelijkertijd, ieder met 2 be­geleiders. De ene groep wandelt 1 - 2 km en de andere groep wandelt 4 - 6 km.

Uit onderzoek van bedenker IVN blijkt dat Biowalking ontspannend en stress verlagend werkt voor mensen met chronische klachten. Het verbetert de concentratie en het helpt depressies en angststoornissen te verminderen. Reacties van eerdere deelnemers in Beuningen: “Er is buiten ontzettend veel te ontdekken, want daar ben ik al heel lang niet meer geweest.” “Ik moet ook leren dat ik wél in de natuur durf te lopen, dat heb ik afgeleerd.“

Deze Biowalking wordt aangeboden door Fysiotherapie De Hofstede (www.dehofstedebeuningen.nl) en Het Dijkmagazijn en is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging (www.facebook.com/beuningensameninbeweging).

Biowalking,

● Donderdag 5 oktober 2017: vanaf Doddendaal (start parkeerplaats)

● Donderdag 19 oktober 2017: vanaf Weurt (start RK kerk)

● Donderdag 9 november 2017: vanaf Dijkmagazijn

De kosten zijn € 5,- per wandeling (graag gepast betalen per wandeling). Partners zijn welkom (gratis).

Meer informatie en inschrijven: Bart Rongen (fysiotherapeut) 024 - 677 85 85, b.rongen@dehofstedebeuningen.nl


< naar het overzicht